2014-12-02

Årstämmor och Göteborgsbolag


Nu när 2014 snart är över börjar det snart bli dags för det roligaste med svenska aktier (utdelningar) men även intressant för samtliga nordiska bolag, årsrapport och i förläning årsstämmor. Jag var lite för ung i mitt investeringsliv under våren som var så det blev ingen årsstämma för mig men jag hade tänkt åtgärda det nästa år. Detta är lite inspirerat av Lunaluppen som gjorde något liknande för bolagen i Lund (inlägget finns HÄR). Jag kanske har lite höga förhoppningar men tror det kan vara kul/intressant/lärorikt att gå på några årsstämmor.

De jag hittade som var i Göteborgstrakterna var följande:
1Castellum
2MQ
3Latour
4Volvo
5SKF
6Wallenstam
7Gunnebo
8Getinge
9Bulten
10Amhult 2
11Heliospectra
12Diadrom
13Fingerprint Cards
14Hexatronic Scandinavia
15Gevako
16Opus group
17Vitrolife
 Bold = Tänkt gå,  Italics = Kanske gå
Jag var även lite osäker på om Balder även borde vara med.

Bolagen är inte i någon speciell ordning men jag tänkte köpa någon aktie i varje bolag för att ge mig rätten att gå på deras årsstämma. Dock fanns det väldigt många bolag i området, i brist på tid lär jag behöva välja lite mer varsamt. Castellum, MQ, Latour, SKF och Wallenstam tänkte jag försöka gå på, Gunnebo och Getinge kunde också vara intressant. Bland småbolagen är jag främst nyfiken på de bolag som grannbloggare följer, däribland, Amhult 2 och Diadrom. Heliospectra tycker jag är väldigt intressant men tror inte det hunnit hända så mycket sedan notering. Fingerprint Cards kanske kunde vara intressant och likaså Hexatronic Scandinavia. Hexatronic Scandinavia har hyllats av Sokrates på Shareville som ligger ganska tungt där. Som student inom Data/IT så finns det intresse att kolla vad de har att säga.

Något jag inte är helt säker på är hur man ska anmäla sig. Måste jag skicka mail till IR eller dyl. Eller behöver jag kontakta min mäklare för att de sedan kan anmäla mig? Sköts registreringen via Euroclear bra via ISK?

Några andra som tänkt gå på årsstämmor i Göteborg? Har jag missat något Göteborgsbolag? Är årsstämmor bra eller dåliga? Någon årsstämma jag inte bör missa?

2 kommentarer:

 1. Jag blir väldigt glad om du rapporterar från Diadroms årsstämma eftersom jag äger aktier där. Skulle vara oerhört bra med rapporter därifrån och de verkar även vara trevliga personer i ledningen. Så förhoppningsvis blir det trevligt.

  Om jag har fattat det rätt så kräver ISK att du omregistrerar aktierna hos Euroclear i god tid innan årsstämman så att bolaget vet att de inte förvaltas av den bank som har din ISK. Det bör gå att lösa med ett mejl eller kort samtal hos kundtjänst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, är din analys som gjort att jag är intresserad av dem, hinner jag gå på den ska det nog gå att ordna :) Funderar fortfarande på om jag ska göra ett undantag för IT-konsulter och investera i dem, jag tror att årsstämman kanske kan ge en del klarhet om inte annat.

   Tack för infon! Låter vettigt för annars ligger väl aktierna hos mäklaren/institut och syns som nominee account hos bolaget?

   Radera