2014-08-16

Kort Om: Mr Green & Co Q2 2014

Igår släppte Mr Green sin rapport för andra kvartalet med blandade besked. Intjäningen ökade trots färre aktiva kunder och låg på 38,5M kr (37M Q1 2014). Kassaflödet låg ganska nära resultat på 24M kr (0.65 kr/aktie). Kunder minskade från 72503 till 63110 vilket verkar vara största skället till besvikelsen av rapporten. Då Q2 och Q3 brukar vara svaga kvartal, så är jag ganska nöjd med att resultatet fortsätter öka. Det är även ungefär lika många kunder som förra året, där det då var fler mindre lönsamma kunder (pga freespins etc.).

Förvärven kostade tillsammans med utvecklingskostnader hela kvartalets kassaflöde. Dock har Mr Green fortfarande 2,75kr/aktie i likvida medel. Förvärven är av engångskaraktär och Garbo gissar jag kan bidra till resultatet positivt redan nästa år. I rapporten står det följande:
Förvärvet har påverkat koncernens resultat med 443 TSEK i intäkter och -502 TSEK i resultat. Om förvärvet skett den 1 januari 2014 hade intäktspåverkan varit 557 TSEK och resultatpåverkan -1 313 TSEK
Vilket innebär att intäkter har under andra kvartalet dragit in 443 TSEK där resterande 114 TSEK var från första kvartalet. Vilket innebär en ökning med 329 TSEK. Likaså har resultatpåverkan minskat från -811 till -502 TSEK. Fortsätter Garbo i samma takt bör de bidra positivt redan i fjärde kvartalet. Marknadsföring mellan Mr Greens egna hemsidor bör kunna öka inflödet av nya kunder. Det blir alltså hyffsad snabb effekt av detta förvärv. Förvärvet av Spin Tower Casino är jag mer negativ till. Jag vet att det finns mycket pengar i facebookspel men rent ekonomiskt lär de ta längre tid att visa positivt resultat. Likaså indikerades det att förvärvet skulle påverka kassaflödet marginellt negativt. Tyvärr kommer de inte redovisa köpen separat så här i framtiden så det blir svårt att se de faktiskt utfallen.

Avskrivningar på 4.9 MSEK kommer att upphöra efter Q1 2015 vilket kommer påverka resultatet positivt med 50öre/aktie men det kommer ej att påverka kassaflödet. Rensar man för dessa avskrivningarna blir årets intjäning 3,1. Då utdelningen är 50% av det fria kassaflödet så bör inte utdelningen påverkas av att avskrivningarna slutar även om det ser fint ut på resultatet.

Om H1 blir likadant som H2 så kommer intjäning ligga kring 2.6kr/aktie och jag gissar på en utdelning på 2kr vilket ger en direktavkastning på 5% vid en kurs på 40. P/E för året ligger då på 15. Vilket skulle betyda att Mr Green är ganska fullvärderat. Dock räknas ingen tillväxt här vilket är dilemmat med att bedöma värdet på Mr Green. Med runt 17% tillväxt blir P/E 2016 11 men lyckas de växa med 30% blir samma siffra 9. Ett annat dilemma är att om Bettson eller Unibet kan uppnå samma tillväxt, varför är Mr Green en bättre investering? Jag ska fundera vidare på detta, till Mr Greens fördel är att de nåde samma tillväxt som Unibet utan engångseffekterna av världsmästerskapen som ökade Unibets intäkter så tror fortfarande det finns möjlighet att växa snabbare än marknaden och de svenska konkurrenterna.

Tankar om rapporten och Mr Green? Missade jag något?

1 kommentar:

  1. Tillväxten i spelbolagen drivs till stor del av mängden marknadsföring. Jämför den den som procent av net sales mellan unibet, betsson och mr green så förstår du varför mr green kan vara mer intressant än de andra.

    SvaraRadera