2015-11-16

Kort Om: Mr Green Q3Som vanligt så är rapporterna från Mr Green framme och äter på mitt tålamod. Nu redovisar de äntligen eventuella extra kostnader som skattetvisten i Österrike kan innebära. De har även börjat betala tillbaka en del av pengarna de är skyldiga. Även om de inte har sagt hela återbetalningsplanen börjar man få ett hum om hur det ligger till.
Nu nämner däven att de kanske får tillbaka pengarna de betalar till skattemyndigheten i Österrike. Som investerare vill jag skydda mitt kapital och även om skattesmällen är ganska stor ser jag inte att det finns risk för konkurs eller dyl.

Dock ser jag problem med intäkterna. Även om de stått kvar även efter man börjat betala ganska mycket skatt är imponerande likt 20% tillväxt i övre raden men jag ser gärna tillväxt i undre raden likaså. Största problemet för min del är att när jag kollat tidigare så producerar Mr Green ett enormt kassaflöde om man skulle minska på tillväxten(minska marknadsföringskostnader) medan i denna rapporten låg marknadsföringskostnader på 28% vilket är väldigt mycket mindre än förra året men kassaflödet har ej ökat och likaså lär vi få se mindre intäkter framöver.

Enda ljuset över horisonten är om tillväxten fortsätter dock verkar detta ta ganska mycket längre tid än jag trott. Likaså skulle en eventuell vinst mot österrikiska skattemyndighet vara ganska trevligt även om det känns ganska spekulativt att satsa på det. Det ser ut som de kommer att fortsätta dras med ganska stora kostnader löpande.

I brist på tid blir det färre siffror från rapporten(länk) men jag har i varje fall valt att sälja större delar av mitt innehav. Mitt tålamod har ändå gjort att jag istället för att sälja på -15%, säljer på +7% och +7% kombinerat med en utdelning på 6% gör att över två år har jag fått 13.68% i avkastning eller nära på 7% per år så helt bortkastat har inte innehavet varit. Det har framförallt varit ganska lärorikt att ha ägt dem.

Nu bör det nämnas att en del förvärv som gjorts förmodligen kommer att förbättra resultatet mer än min något pessimistiska syn. Men jag tycker fortfarande en stabil och lönsam tillväxt lyser med sin frånvaro och då ser jag andra innehav som bättre alternativ.

Vad tycker ni?

1 kommentar:

  1. Mr Green finns på min bruttolista över bolag att analysera men trillar ned några pinnhål på prioritetslistan nu när du säljer. Så jag tycker inte så mycket men uppskattar dina tankar.

    SvaraRadera