2014-05-01

Portfölj April

April är nu slut så det är dags för en liten uppdatering. Allmänt så gick det ganska bra. Portföljen gick plus  4% mot SIX Return Index 2% och OMXS30 som gick i sidled under månaden. I år ligger portföljen 12.13% vilket är sex procentenheter än SIX Return Index och tio procentenheter bättre än OMXS30 vilket jag är ganska nöjd med. Även om en såpass kort jämförelse tidsmässigt inte betyder så värst mycket är tanken att jag ska klara att bibehålla en vettig nivå. Rapporter började trilla in med för det mesta goda nyheter. Fortum och framförallt Statoil gav portföljen skjuts sista dagarna. Några fler utdelningar har även kommit in även om större delen kommer in i Maj.

Viktiga händelser i April
 • Jag sålde Betsson till en vinst på 3574kr vilket påverkade portföljen med positivt med 2.4%
 • Köpte en större position i Phoenix Group Holdings med likvida från försäljningen av Betsson och Öresund. Analys kommer snart att publiceras förhoppningsvis. Phoenix tar nu 25% av portföljen.
 • Jag sålde Nolato till en vinst på 561 kr vilket påverkade portföljen marginellt positivt.
 • Jag fick utdelning från TeliaSonera på 660 kr
 • Jag fick utdelning från Sparebanken Öst på 524 kr (78kr källskatt)
 • Jag fick utdelning från Fortum på 751 kr (118 kr källskatt)
Totala utdelningar uppgår nu till : 3373
Annonserade utdelningar på innehaven uppgår till: 7981
Direktavkastningen på portföljen blir då 5.34%


Portföljen ser vid månadsslut ut:


Portföljens värde uppgår till runt 158 tkr. Största positiva innehav är som vanligt Protector på 40% följt av Statoil på 30%. Mr Green ligger nu bara back 21%, kan tänka mig att öka beroende på vad rapporten säger. Till skillnad från vanligt har jag en del likvida och de jag funderar på är en ny position i  antingen Ganger Rolf, Atea eller Northwest Healthcare properties. Är dock osäker på om jag känner mig trygg med REITs även om denna verkar vara ganska stabil med stor marknadsandel. Funderar även i att öka Bahnhof, Protector. Har även kollat en del på Amhult 2, det blir första insteget i en annan typ av investering då den inte ger någon utdelning. Det finns och andra sidan en stor värdeökningspotential.

Märkte att jag har en väldigt stor del av min portfölj i NOK då det finns billigare bolag i norge. Har även än väldigt stor del i bank och finans i och med mitt köp av Phoenix Group men aktierna i sig är det inte något fel på. Hur gör du med bransch allokering?

2 kommentarer:

 1. Hej! Hur tänker du kring Awilco Drilling? Själv äger jag 80 aktier som ligger 20% plus just nu, tror jag säljer dom om kursen stiger till 140 alternativt efter nästa utdelning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Jag sitter gärna på Awilco ett tag. Utöver oljan tycker jag enda faran är att de inte skulle få nytt kontrakt efter 2015 då bara en av riggarna har kontrat efter det. Bolaget är fortfarande ganska undervärderat och att sitta med 20% i direktavkastning är trevligt medan man väntar på en pris ökning. En så länge är jag trygg med att sitta i båten så får vi se om vad framtiden har att utvisa. Rapport kommer om två veckor vilket blir intressant.

   Radera